Újdonságok a tavaszi kert számára
Vissza

Újdonságok a tavaszi kert számára

A rövid, szinte nem is létező tél után ismét közeleg az idő, amikor mindenki a kertjébe siet. Új termékek - a megbízható kerti szerszámok és az új típusú fűnyírószálak - jól jöhetnek.

A kínálatban külön-külön felsorolt Extol Premium kerti szerszámok jó anyagból készültek, megbízható hegesztésekkel. A fémtestet kellemes és ergonomikus formájú, puha gumibetétes polipropilén markolatba helyezték.

Az új Extol Premium kerti húrok három különböző profilban és minden szokásos átmérőben is minőségi belsővel rendelkeznek. A német PA66 anyag a legmagasabb minőséget képviseli ebben a szegmensben, és a húr belsejében lévő mag speciális adalékanyagokat tartalmaz, amelyek tovább erősítik a húr erősségét.

A kínálatban 5 különböző átmérő van. Általános szabály, hogy minél nagyobb teljesítményű a gép, annál vastagabb madzagra van szükség. Kövesse a gép paramétereit, és tartsa be a gyártó által megadott átmérőt. Különösen nem tanácsos a gyártó által ajánlottnál vastagabb madzagot használni - a gép ekkor nem képes megfelelő sebességet adni a madzagnak, ami csökkenti a vágási hatékonyságot és növeli a motor károsodásának kockázatát.

A gyeptípustól függően a legmegfelelőbb zsinórprofilt is kiválaszthatja. A kör alakú profil a legkevésbé agresszív, ezért alkalmas a normál, például műanyag járdaszegélyekkel szegélyezett gyepek kezelésére, amelyekhez kíméletesebb. Ez a húr a legkevésbé kopó. A tökéletesen egyenes vágás érdekében válassza a csillagprofilú zsinórt, amely éles széleinek köszönhetően a legtisztább vágással rendelkezik. Ha vastagabb növényekkel rendelkező, érett füvet akar vágni, nyúljon a szögletes profilú zsinórhoz.

Élvezd a tavaszi kerti ébredést! :)