Kézikönyvek segítségül

Általános kérdések

Általános kérdések

Hogyan vásároljunk Extol szerszámokat?

Hol árulják az Extol szerszámokat?
Az Extol szerszámokat a Magyarországon mindenhol megvásárolhatod a barkácsáruházakban és szerszámboltokban. A legközelebbi üzleteket az Kereskedők oldalon találod meg.
Miért nem egy klasszikus csomagküldő webáruház az extol.hu?
Az Extol szerszámok gyártójaként előnyben részesítjük a személyes értékesítést az üzletkötőkön és szakembereinken keresztül, akik a legmegfelelőbb modellt tudják ajánlani, hogy a szerszám a legnagyobb hasznot hozza. Úgy gondoljuk, hogy nincs is jobb, mint a saját kézbe venni a szerszámokat, és néhány hasznos tippet adni hozzájuk.

Munka a szerszámokkal

Mi a célja melegragasztó pisztoly kitámasztásának?
Ha a munka befejezésekor nem támasztod ki a pisztolyt, hanem elfektetve az asztalon hagyod, az olvadt ragasztó a pisztoly azon részeibe folyik, amelyeket az olvadási spirál már nem melegít, és ott megkeményedik. Az újramelegítés nem olvasztja meg ezeket a részecskéket, és a pisztolyt működésképtelenné teszi. Az ilyen hibára való hivatkozás nem tartozik a jótállás körébe.
Van egy Extol Premium bontókalapácsom, és a bal kézi működtetés jelentősen lassabb, mint a jobb. Ez hiba?
Ez nem hiba. Ez egy konstrukciós probléma, amikor a bal oldali fordulatszám alacsonyabb, ami abból adódik, hogy ezt az irányt elsősorban a fúrófejnek a fúrt lyukból való kihúzására használják.
Milyen szakítószilárdsággal rendelkezik a 10012-es számú gumipók, és milyen célra használható?
A terméknek nincs meghatározott húzóereje, mivel nem tárgyak húzására vagy instabil, terjedelmes testek (például autó hátulján lévő rakomány) rögzítésére tervezték. A gumipók a PE ponyvák ideiglenes rögzítésére szolgálnak (pl. homok eső elleni ideiglenes védelmére), és nem állandó kültéri használatra szolgálnak. A kültéri környezetben minden rugalmas pánt kopásnak van kitéve, amelyet a változó időjárási viszonyok, a pánt anyagának fizikai sérülései, például az állandó feszítésből és széllökésekből eredő karcolások és kopások, valamint - ami a legfontosabb - a nap UV-sugarai által okozott torzulások kombinációja gyorsíthat fel. A gumipókot nem szélsőséges használatra tervezték, mint például hajóvitorlák, vontató kocsik, kikötők stb. állandó rögzítésére, és nem feltételezhető, hogy a gumipók eredeti állapota ilyen használat során hosszú ideig megmarad. Beltéri területeken a gumipókokat például a látogatói terület elhatárolására, folyosók elhatárolására vagy dekorációként használják.
A 73410-es termékben egy fedeles doboz található, benne egy titokzatos, sötét színű masszával. Mire használják ezt az anyagot?
Ez egy finom csiszolópaszta. Néhány csepp vizet adunk a tálba, és szükség szerint egy réteget dörzsölünk a filcgyűrűkre. Kisebb munkákhoz és finom kidolgozáshoz használják.
Szeretném tudni, hogy a 8803862 és a 8803863 szegmensek között mekkora a különbség a használatban, valamint a vastagságukban. Köszönöm.
8803863 gyémántkorong (kb. 1,7 mm vastagságú csiszolóréteggel) kemény építőanyagok, pl. csempe, kerámia, üveg, hézagok és egyszerű vágások köszörülésére szolgál (hőkezelt anyagokon használható). A 8803862 keményfémtárcsa (kb. 2,5 mm vastagságú csiszolóréteggel) csempe, ragasztó, beton, kő illesztések és egyszerű vágások csiszolásához használható.
Helló, hogyan illeszthetem az egyes biteket ehhez a csavarhúzóhoz?
A csavarhúzó szár kettős funkciójú, vagy a teleszkópos mágnest használod a beágyazott bitekhez és csavarokhoz, vagy leveszed a fekete hegytartót a hozzáerősített bitekkel, húz ki a szárat a nyélből. Ezután visszahelyezheted a hegytartót, behelyezheted a megfelelő hegyet, és a csavarhúzóval meghúzhatja és meglazíthatod a csavarokat.
Lehetséges-e valahogy kalibrálni a digitális lézermérőt, 0,05-40m (8820042)?
Igen, a műszer automatikus kalibrációval rendelkezik - lásd a kézikönyv 6. oldalát: Mérési pontosság = ± 1,5 mm és 10 m között. A mérési pontatlanság ± 0,25 mm-rel nő a 10-25 m-es mérési távolságtartományban. 25 m távolságon belül a pontatlanság további ± 0,25 mm-rel nő. Intenzív napfény, tiszta anyagok (tiszta víz és színtelen üveg), a mért terület alacsony visszaverő képessége vagy nagy hőmérsékletkülönbségek ronthatják a mérés pontosságát. Magas felületi hőmérsékleten a pontatlanság ± 1,5-2 mm lehet.
A 20-200 Nm-es nyomatékadapter használható bármelyik Gola tartozékkal, vagy egy klasszikus nyomatékkulcs alkalmasabb?
A nyomatékadapterre racsni van szerelve, nincs ok a nyomatékadapter felszerelésére, az adapter mindent megjelenít a kijelzőn. Az adapter több funkcióval is rendelkezik, például a T gombbal beállíthatod, hogy a kijelzőn megjelenjen az elért maximális érték (amikor a felfelé nyíl jelenik meg a kijelző), valamint a hang- és fényjelzés lehetősége a beállított nyomaték elérésekor stb.
Használhatok-e ipari érintésmentes hőmérőt az emberek hőmérsékletének mérésére?
A 8831302 hőmérők nem használhatók emberi hőmérséklet mérésére. A kínálatunkban szereplő ipari hőmérők az orvosi hőmérőkétől teljesen eltérő kategóriába tartoznak, és nem alkalmasak orvosi célokra. A különbség főként a felhasználási típus emissziós tényezőjében és a mérési tűrésben van, ezért is van teljesen eltérő érzékelőchipjük. Az ipari hőmérőket anyagok (gépek, hőforrások, hőszivárgások stb.) hőmérsékletkülönbségének mérésére használják, az anyagok (nem az emberi test) sugárzási képességére vannak kalibrálva, és nagy hőmérséklet-tartományban működnek, így mérési pontosságuk a tűréshatáron belül elfogadható. Az orvosi hőmérők csak a fokok nagyságrendjében (34 és 42 körüli tartományban) eltérő tűréshatárral működnek. Erre tervezték őket, és nem tévesztendők össze az általunk kínált ipari hőmérőkkel.
Használható-e szegezőgép, pneumatikus NF 1 a hornyon keresztül történő szögeléshez?
Igen, használhatod a szegezőgépet ott, ahol normál esetben egy kalapáccsal bevert hagyományos szöget használsz.
Mekkora a lemezállvány belső (rögzítési) átmérője. Rendelési szám: 8893310A? Köszönöm a választ.
A 8893310A állvány a 8893310 marógép pótalkatrészeként szolgál, például ha a marógép leesik és az állvány megsérül. A rögzítő rész nem egy ideális kör, az átmérője körülbelül 7 cm.
Mit lehet csinálni a gumipókkal?
A gumipókok különálló tárgyak egymáshoz rögzítésére szolgálnak , pl: a gépkocsi tárolórekeszében lévő tárgyak rögzítésére vagy kézi kormányos szállítás estén, vagy a könnyebbek szabad mozgásának megakadályozására használják. Egy ilyen tárgy rögzítéséhez figyelembe kell venni annak súlyát és a szállítás közbeni lehetséges mozgás irányát. Ehhez ki kell választani a szükséges számú szorítógumit, vagy egyéb biztosítási eszközöket kell igénybe venni. Semmilyen körülmények között nem szabad rögzítésre használni rugalmas szorítógumit a közúti járművek terhelése esetén. Erre a célra az EN 12195-2 szabványnak megfelelő rögzített rakományrögzyítők szolgálnak. A gumipókok nem alkalmasak kültéri környezetben lévő tárgyak tartós rögzítésére, mivel az időjárás hatására elhasználódnak.
Autószelepek vannak a kerékpáromon, használhatok 9615-ös pumpát a felfújáshoz?
Igen, a 9615-ös pumpa kétféle szelephez való, kicsi (kerékpár) és nagy (autó). A tömlőnek van egy vége a kerékpárokon található szabványos kerékpárszelepekhez, a tartozékok közé tartozik egy szűkítő, egy fémgyűrű az autós kerékpárszelepekhez, egy tű a golyókhoz és egy műanyag szűkítő a hajókhoz.
Milyen vastagságú fémlemezt tud vágni a 8813615, a minimális vastagság 1,3 mm, és elérhető-e jobb- és balkezes felhasználók számára?
Ezek az ollók nem fogaskerekes ollók, a vágási teljesítményt az ilyen típusú ollók esetében nem határozzák meg, mivel azt sokkal inkább a kialakított fogás befolyásolja, amely jelentősen változik. Az Extol Premium lemezolló maximális vágási kapacitása 1,2 mm a hidegen hengerelt acélnál és 0,8 mm a rozsdamentes acélnál. Az átvitel nélküli ollók esetében, amelyek közé tartozik a kért 8813615, a vágási kapacitás mindig alacsonyabb, a felhasználó erejétől függően körülbelül 30%-kal. Ez az ollótípus nem rendelkezik elhatárolással - jobb- vagy balkezes, az ergonomikus fogantyú mindkét kézzel kezelhető. Az olló azonban egyenesen és jobbra vág.
Be lehet-e állítani ezt az adaptert úgy, hogy a legnagyobb értéket rögzítse? Az adaptert a már meghúzott csavarkötések meghúzási nyomatékának ellenőrzésére szeretném használni. Előre is köszönöm a választ.
Igen, a T gombbal beállíthatja, hogy a kijelző az elért maximális értéket mutassa (a felfelé mutató nyíllal a kijelzőn).
Mire ajánlják a ragasztott csiszolókorongokat?
A laminált csiszolókorongokat széleskörűen lehet alkalmazni. Standard, korund, használható műanyag, fa, acél, alumínium, festék és lakk csiszolásához. A cirkóniumosok ugyanezekhez az anyagokhoz, valamint rozsdamentes, tűzálló vagy egyéb speciális acélok, hegesztési varratok, élkezelés stb. csiszolásához.
Milyen védelmi osztályba sorolható ez a széf?
A 99030 egy olcsó széf, amely arra szolgál, hogy a tárgyakat és dokumentumokat a hétköznapi környezettől, pl.védje a kisgyermekeket egy pisztoly véletlen felfedezésétől stb. , tűz- és betörésvédelemmel nem minősített széf.
Mennyi a 97321, 97322, 97323 szemüveg UV-faktora?
A szemüvegek nem a napfény elleni védelemre szolgálnak, hanem elsősorban a szem mechanikai károsodástól való védelmére szolgálnak. A szemüveg F-osztályú polikarbonát lencsével rendelkezik, amely nagy ütésállósággal és fokozott karcállósággal rendelkezik. A polikarbonátok részben csökkentik az UV-sugárzást, de a védelmi tényezőt nem határozzák meg.
Kérem, magyarázza el a fúrószerszámtartóban lévő görgő funkcióját.
A tartónak van egy fogógörgője, amely forgatható, így az ujjaival tarthatja a jobb stabilitás érdekében. A görgő a csavart is megtarthatja. A tartó hossza 80 mm, a tartóhenger 122 mm-es teljes szerszámhosszra hosszabbítható.
A 78112-es háromjegyű kóddal rendelkező kombinációs zár kódjának megváltoztatásával kapcsolatban lenne kérdésem.
A zár kinyitásához gyárilag beállított kód: 0 - 0 - 0 - 0. Módosítsa a számkombinációt (kódot): Állítsa be a kombinációt a zár tárcsán 0 - 0 - 0 - 0 értékre. Fordítsa a zárszemet 90 fokkal kifelé úgy, hogy a zárszem alján lévő kiemelkedés illeszkedjen a zártest kivágásába. Nyomja a zárszemet a zártest belseje felé, és állítsa be az új kódkombinációt. Engedje ki a zárószemet. Ezzel beállítja az új zárkombinációt.
Néhány éve van egy 78112-es záram, régóta nem használtam, de most nem zár. Mi a baj?
A zár nem zárható, mert nem az eredetileg beállított helyes kódot adta meg. A zárszemet csak akkor tudja behelyezni a zártestbe, ha beállította a helyes kombinációt.
Vettem egy extol prémium gipszkarton gyalugépet, de nem értem, hogy mi a funkciója a gyalugép két pengéjének. Úgy tűnik, nem tudom rávenni, hogy működjön. Gondolom, van valami trükk. Tudna nekem tanácsot adni? Köszönöm.
A 8847150 gipszkarton élvágó ideális eszköz a gipszkarton élek gyors és helyes ferde megmunkálásához, ami jobbá és erősebbé teszi a fugákat. Az állítható mélységű, 15°-os elülső penge a gipszkarton teljes vastagságának ferde vágására szolgál. A 15°-os penge mélysége a gipszkarton vastagságától függően 9,5 mm, 12,5 mm, 15 mm és több mint 15 mm mélységig állítható. A 45°-os hátsó vágóél úgy van kialakítva, hogy a gipszkarton szélének egy részét le tudja ütni. Állítsa be a vágóél helyzetét a gipszkarton vastagságától függően. A simítót oldalról a gipszkarton széléhez rögzítjük, és előrehúzzuk.
Sziasztok, megvásároltam az Extol Premium 1H1V keresztlézert (8823306), és szeretném megkérdezni, hogy rendben van-e, hogy a sugarak villognak, amikor az inga blokkolva van. Szintlépéskor értem, hogy bejelenti, hogy hatótávon kívül van, de amikor az inga blokkolva van, nem látom az okát. Ez a darab hibája vagy a termék jellemzője? Előre is köszönöm a választ.
Ez nem hiba, hanem egy olyan funkció, amelyet az újabb modellekhez adtak hozzá. A felhasználót ez az időszakos sugármegszakítás figyelmezteti az ingazárra. Így véletlenül sem számíthat arra, hogy a gerenda a megfelelő függőleges és vízszintes helyzetben van.
Jó napot kívánok. Azt szeretném kérdezni, hogy az EXTOL PREMIUM fúrógéphez való 8898012 számú téglalap alakú tartozék alkalmas-e 8 mm vastagságú acélprofilok gyakori fúrására, és milyen terhelést bír el - kibírja-e a hosszú távú működést?
A derékszögű rögzítést alkalmi munkákhoz tervezték a nehezen hozzáférhető helyeken, például a szekrények belsejében és a különböző nyílások sarkaiban. A közepes mesterkategóriába sorolják, azaz normál háztartási és műhelymunkára. Bár teljesen fémből készült, biztosan nem olyan nehéz feladatokra tervezték, amelyek még egy fúrógépnek is gondot okoznak. A szerszámot nem az iparosok mindennapi professzionális működésére vagy a gyári munka extrém igénybevételére tervezték, ezért nincs meghatározott kopás. Maximális fordulatszám 4000 /perc, tokmánykapacitás 0,8 - 10 mm, tokmány menete 3/8" - 24 UNF.
Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e 4000 mAH vagy nagyobb kapacitású akkumulátort szerelni azakkus ütvefúró és csavarozó ? Rendelési szám: 8791110.
A 8791110 akkumulátoros csavarhúzóhoz nagyobb kapacitású akkumulátor csatlakoztatható, Az Extol azonban csak az Extol Premium termékcsaládban kínál 3000 mAh-t - a termékszám 8891220B. Használhatja az akkumulátor töltőjét a tartozék akkus csavarhúzó # 8791110 Az egyetlen dolog, amit tennie kell, hogy kicsavarja a fémhorgot a fogantyú oldaláról.
A használati utasításban említi a 12 V-os ólomsavas akkumulátorokhoz való power bank használatát. Használható ez AMG akkumulátorral is?
Az autó indításához a 8897321-es számú termék használható, a legfeljebb 4000 köbcentiméter hengerűrtartalmú benzin- vagy dízelüzemű gépkocsik minden szokásos 12 V-os akkumulátorához. A fő szempont az áramkör áramellátása, nem pedig az akkumulátor típusa.
Kérjük, adja meg a mágnes célját, felhasználását és méreteit - termékszám: 543.
A szerszámot egy kis fémtárgy megragadására és kiemelésére használják egy szűk és nehezen hozzáférhető helyről. ( Például egy szekrény mögötti csavar kiemelésére.) A mágneses rész méretei: 13 mm átmérő, 7 mm magasság, max. függőleges terhelés 2,5 kg. A terméket háztartási és általános barkácsolási munkákhoz tervezték.
Ezek az ollók jobbkezeseknek valók, ahogy a címben szerepel?
Az ollót a nevében megadott módon, azaz egyenesen és jobbra vágásra tervezték. A vágás irányát az állkapocs alakja határozza meg. Általában a jobb kéznek nehezebb jobbra vágni, valamint a bal kéznek balra vágni, azonban a pofák alakja fontosabb, ami lehetővé teszi a megfelelő vágási irányt.
Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni , hogy a 43830-as programozható termosztatikus szabályozó radiátorhoz, milyen a szelep rögzítése?
A foglalat M30 × 1,5 mm-es anyával rendelkezik. A gyűjtőfej a legtöbb radiátorra felszerelhető anélkül, hogy további szerelési távtartókra lenne szükség, és ha szükséges, a szokásos radiátortípusokhoz való adapterek is a csomag részét képezik. A termék Danfoss RA, RAV, RAVL adaptereket tartalmaz.
Meg tudná nekem mondani, hogy mi az optimális fordulatszám-tartomány, amit a fúrón be kell állítani a kés vagy olló használatához és élezéséhez?
A pontos optimális sebességet nem lehet egyértelműen meghatározni a különféle a csiszolandó tárgyak keménysége miatt. Általában nem ajánlott 1000/percnél nagyobb sebességet használni. A nagyobb sebességek a szükségesnél több anyag eltávolítását eredményezhetik, Ezenkívül a penge túlzottan felmelegszik, ami befolyásolja a fúrófej fémszerkezetét és minőségét. Alacsonyabb, 500-1000/perc sebességgel a csiszolás hosszabb ideig tart, de az él jobb minőségűre élezhető.
Az EXTOL CRAFT lyukasztó fogó (100 db szegeccsel , cikkszám 10260) alkalmas bőr vagy poliuretán övek lyukasztására, vagy csak gombok lyukasztó fogójaként használható?
A fogót gumihoz, papírhoz és bőrhöz tervezték. A bőr puha, a bőrcsíkok perforáltak lehetnek. A poliuretán esetében - attól függ, hogy milyen, különböző típusok és vastagságok vannak - ezt nem lehet megjósolni. A fogókat normál háztartási tevékenységekre tervezték (hobby kategória ), a szerszámot nem professzionális napi használatra vagy extrém igénybevételre tervezték.
Helló, milyen méretű és anyagú kerékről van szó? Megbirkózik a 7 mm-es szinterezett csempékkel? Köszönöm.
A 22x6x2 mm-es vágókorong szinterezett keményfémből készült, maximális vágási méretekre tervezve. 600 mm, a vágandó anyag max. vastagsága 5-14 mm, csúszócsapágy. A vágógépet alkalmi otthoni munkákhoz tervezték, közönséges mázas kerámialapokkal. Bár a mázas csempék keményebbek, általában ugyanúgy vágják őket, mint a közönséges kerámialapokat ezekkel a vágókésekkel, csak vágják a felületet és törik. Így a szinterezett lapok is vághatók ezzel a vágóval. Kivételt képezhet a hullámos felület, amelyet nem lehet egyenletesen vágni, de ez a kérdés az adott burkolattípus gyártójának kell megoldania.
Mi a különbség a 108952 és a 8703042 gyémántvágó korong típusa között?
A méretek ugyanazok, de a technológia és a kialakítás némileg eltér. Az Extol Industrial professzionális sorozat 8703042 gyémánttárcsái széles gyémántréteggel rendelkeznek a nagyon gyors vágás érdekében, és olyan gyárak napi működésében használatosak, amelyek nem akarnak gyakori tárcsacserével foglalkozni. Az 108952-es korongok kiváló minőségűek a gyakori bolti használathoz, más középkategóriás korongokhoz képest rendkívül hosszú élettartamúak, és bár nem olyan jók, mint a 8703042-esek, de kedvező áruk miatt gyakran előnyös választásnak bizonyulnak.
Van egy Extol sarokcsiszolóm, és szeretném a tanácsát kérni, hogy milyen tartozékot válasszak hozzá, ha el akarom távolítani a mészbevonatot a gránit kőből a lehető legkisebb veszteséggel?
Feltételezzük, hogy ez nem egy vágott gránit - a meszet lemoshatja vízzel és szivaccsal. A vágatlan gránithoz általában drótkeféket használnak, pl. 17002 vagy 17003 az Extol Craft termékcsaládból. A gránitot gyakran beáztatják, és körülbelül negyed óra elteltével a meszet magasnyomású mosóval eltávolítják. A lágyabb textúrájú anyagok bármilyen befejező munkája elvégezhető a fúrógépbe szorított, kör alakú, nejlon sörtékkel ellátott polírozókefékkel (pl. 17060).
Üdvözlöm, kaptam egy kést, rozsdamentes acél, 205/115 mm, rendelési szám 8855120. Nem tudok rájönni, hogyan kell bezárni a kést, mit hol kell megnyomni.
A penge síkjában a markolaton van egy biztosíték - egy fogazott lemez -, amelyet lefelé kell nyomni, amikor a kés vízszintes helyzetben van. A képgalériában képi bemutatót talál.
Hogyan működik a rugóhosszabbítás? Nem tudom kidobni.
Ellenőrizze, hogy nem rögzítette-e a rugó forgását. A hosszabbítótollat kézzel a kurblival vagy elektromos fúróval lehet forgatni. Ezután az elülső oldalon van egy lehetőség a rugó forgatásának rögzítésére/feloldására. A képgalériában képi bemutatót talál.
Van egy 850 W-os, 125 mm-es sarokcsiszolóm, és érdekelne egy gyorskioldó anya. Melyik Extol termékcsalád alkalmas az én sarokcsiszolómhoz?
Az Extol Industrial 8798050 anyát 115-230 mm-es csiszológépekhez használják. A termék általános használatra szolgál építkezéseken, gyárakban és gyártóüzemekben. A Nut Extol Premium 8898050 a 115-125mm-es őrlőkhöz való, 1000W-ig, a termék műhelymunkára és otthoni használatra készült. Mindkét típus alkalmas az Ön sarokcsiszolójához. A két típus közötti különbség a kialakításban és a kivitelben rejlik. A 8798050 drágább, és az igényes professzionális szférában alkalmazzák, A 8898050 olcsóbb, és a ritkább helyszíni terhelések vagy a hétvégi munkák céljára készült.
Helló, Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a tűzőgépek (kódja: 9175 és 8851100)között, a hozzá tartozó kapcsokon kívül? Van különbség a tűzőgépek anyagában? Előre is köszönöm.
Mindkét tűzőpisztoly ugyanazokat a tűzőtípusokat használja (0,7 mm vastagságú huzal, 11,3 mm tűzőszélesség). A 9175 egy megbízható barkácstermék alkalmi munkákhoz - méghozzá kedvező áron. A 8851100 olyan gyárban készül, amely a hosszabb élettartamú termékekre specializálódott. A szerszám kialakítása és anyaga ellenállóbb a normál elhasználódással szemben, ezért a műhelymester osztályba sorolták.
A toll nem dobja ki automatikusan, tudna nekem tanácsot adni és ajánlani egy eljárást?
A toll nem húzódik ki vagy húzódik be automatikusan, amikor forog, csak forog. Ez az alacsony árú változat nem rendelkezik ejekciós funkcióval. A toll behúzását/visszahúzását kézzel kell elvégezni. A hosszabbítótollat kézi forgattyúval vagy elektromos fúróval lehet forgatni. Ezután elöl van egy lehetőség a rugó forgatásának rögzítésére/feloldására. Munkafolyamat: 1) lazítsa/oldja ki a toll kupakját, és kézzel húzza ki a kívánt hosszúságot, majd húzza/zárja meg a tollkupakot, és csúsztassa a tollat a hulladékba. 2) forgassa a tollat a tengelye körül egy fúrógép vagy kurbli segítségével, miközben kézzel mozgatja a lezárt tollat előre-hátra a hulladékon belül (vagy többször előre-hátra) - ez megtisztítja a hulladék adott részét. 3) Ezután folytassa az 1) és 2) lépések megismétlését, amíg a hulladék teljes hosszát ki nem feszíti és meg nem tisztítja.
Milyen helyzetben ajánlott tárolni ezt a fűrészt, ha több napig nem dolgozom vele, és tele van olajjal? Tudom, hogy minden márkájú fűrészből csöpög az olaj, ha rosszul áll.
A szervizközpont azt javasolja, hogy a fűrészt úgy tegye el, hogy a láncrúd legyen felül. Ebben a helyzetben az olaj nem jut át a szivattyún.
Milyen hőmérsékleten lehet használni, és mi van, ha fagypont alatti hőmérsékleten használom a fúrót?
Az ajánlott környezeti hőmérséklet használat közben 10 és 40°C között van. Az akkumulátort nem szabad 50 °C feletti hőmérsékletnek kitenni. Ha a szerszámot rövid ideig 0 °C-on vagy az alatti hőmérsékleten használják, akkor működni fog, de az akkumulátor kapacitása csökken, és az inaktivitás és az azt követő fagyás pillanataiban károsodhat. Ezért a gyártók nem engedik meg, hogy bármely márkájú termék akkumulátorral ellátott termékét nulla vagy fagypont alatti hőmérsékleten tárolják.
Miért van szükség a fogantyú használatára, ahogy az az utasításban szerepel?
Nagyobb teljesítményű fúrógépek esetén az EN 62841-2-1 szabvány szerint kiegészítő fogantyút kell használni, hogy jobban ellenálljon a torziós erők hatásainak.
Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy a 8848110-es gázégőt és a 8848120-as gáztömlőt használhatom-e a 2 kg-os PB gázpalackkal? Milyen szűkítőre lenne ehhez szükségem?
A 8848110-es égő 10 kg-os és 30 kg-os PB-gázpalackokhoz használható. Az égő egy tömlőn keresztül egy nyomásszabályozón keresztül csatlakozik. A PB-palackra csavarozott szabályozó több gyártónál kapható különböző kivitelben - pl. Meva 4498 ( U4498 ). A 2 kg-os palacknak nem csak a menete más, hanem a propán-bután előmelegítők használatához túl kicsi az áramlási sebessége is, ezért nem használható.
A 8794550 popszegecshúzó nem tartalmaz "fejeket" vagy szegecselőcsavarokat más szegecsátmérőkhöz, mint a 3,2 mm és 4,0 mm? A 4,8 mm-es szegecsekhez valót minden átmérőhöz használják?
A 8794550 popszegecshúzó 3 darab 3,2 - 4,0 - 4,8 mm-es szegecsekhez való tartozékot tartalmaz a kézikönyv 8. oldalán leírtak szerint. A két rögzítőelemet a testre csavarozzák - lásd 7. oldal, leírás 3. pont (a fegyver testén a másik oldalról hátulról). Az átmérők a fejlécen vannak feltüntetve.
Melyik U-szeg illik a 8851112-es 4-funkciós tűzőgéphez?
A márka kínálatában a 8852305 számú U-szegek használhatók. Hossz: 14 mm Szélesség: 7,55 mm Vastagság: 0,52 x 1,2 mm.
Melyik U-szeg illik a 8851112-es 4-funkciós tűzőgéphez?
A márka kínálatában a 8852305 számú U-szeg használható. Hossz: 14 mm Szélesség: 7,55 mm Vastagság: 0,52 x 1,2 mm.
Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy a kínálatban lévő 8 mm-es befogással rendelkező felsőmaró készlet (szegélyező stb.) laminált bútorlapok marásához is alkalmasak-e? És mit használnak leggyakrabban keményfa esetében? Használhatja-e őket egy kereskedő is?
Az Extol Premium sorozatú marógépeket fa megmunkálására tervezték, beleértve a keményfát (tölgy), a műanyagot és a préselt deszkákat. Ezeket nem használják laminált lemezekhez. Normál és kemény anyagokhoz leggyakrabban a 8802103 az élekhez vagy a D6,3 - 8802111 a lyukakhoz használatos. Figyelembe kell venni, hogy ha a vágógépet laminált lemezen használja, hamarabb tompul, mintha nagyon kemény faanyagokon használná. A standard laminált kivitel kemény felülettel és újrahasznosított gyantával rendelkezik, ami összességében egy nagyon tartós kombináció még a keményfém szeletek esetében is. Ha a műhelyben egy ezermester igénytelen munkáját a laminált anyagon egy routerrel oldaná meg, ha bútoripari vállalkozása van és rendszeresen szegélyez laminált anyagot, érdemes megfontolni, hogy érdemes-e befektetni a több mint tízszer drágább, professzionális munkára tervezett típusokba (CMT stb.).
Tartalmaz-e a termék gáztartályt, és ha nem, melyik illik hozzá?
A terméket gázpatron nélkül szállítjuk, a tartalék patronokat a gázforgalmazók vagy az égőket, túrafelszereléseket, gáztermékeket stb. forgalmazó üzletek kínálják. A 8848105-ös égőtípus a képen látható átütő gázpatron (menet nélkül), amely vidéken nagyon elterjedt, mivel a kempingkészülékek ezt használják, és utántöltőpatronok a legtöbb kempingellátó üzletben kaphatók. A Meva például 190 g-os patronokat kínál, amelyek illeszkednek - Típus: KP02001
Helló, ez a csavarhúzó alkalmas autó kerékcsavarok meghúzására/lazítására is? Alternatívaként van-e nyomatékváltás?
A 180 Nm-es nyomatékkulcsok, köztük a 8891810, személygépkocsik csavarjainak meghúzására és meglazítására szolgálnak. Amikor kipróbáltuk a Skodán, a feszítő a képességei felső határán kezelte az engedélyt. A meghúzás nem jelent problémát. A feszítő nem rendelkezik nyomatékméret-váltással, csak irányváltással. A sebességet a kioldó vezérli.
Az Extol Premium PHD 6 SP MG fúró-vésőkalapácsot, amely sok éven át problémamentesen működött, kölcsönadtam a szomszédnak, és most a fúrófejet nem lehet kivenni a tokmányból. Normális esetben mozgatható, de a tokmány kihúzásával nem oldódik ki. Mit lehet tenni ez ellen?
A probléma okát e-mailben nem lehet felmérni, erre csak a szervizközpont szakembere lenne képes. Előfordulhat, hogy a fúrófej az ütés hatására deformálódott, ami megakadályozza a fúrófej eltávolítását. A fej belső részeinek kenése érdekében, valamint azért, hogy a vésők és fúrók könnyen csússzanak és ne melegedjenek túl, a fúrókat és vésőket vazelinnel kenik (az ültetési ponton). Ez is egy lehetséges oka annak, hogy nehezen tudja eltávolítani a fúrófejet - ebben az esetben általában segít, ha a fej belsejét megkeni spray olajjal (hogy a fogantyúk mozgásban maradjanak és meglazítsák a fúrófejet), és a fúrófej eltávolítása után a fúrófejet, amellyel dolgozni fog (az SDS markolat területén), vazelinnel keni be. Ha a nehézségek továbbra is fennállnak, javasoljuk, hogy forduljon a legközelebbi szervizközponthoz, aki elvégzi a javítást, vagy elküldi a kalapácsot egy hivatalos szervizközpontba. Extol. Cím: BAND SERVIS CZ s.r.o. Těšínská 234/120, Ostrava - Radvanice, 71600 Telefon. 596 232 390
Kérdésem az lenne, hogy a 8831315-ös terméknél ki lehet-e kapcsolni a LED-világítást teljesen? Csatlakoztatnom kell a kamerát, és nem kell világítani. A leírásban csak a világításvezérlésről olvastam, de nem tudom, hogy lehet-e 0-ig szabályozni.
A vezérlőkerékkel folyamatosan változtathatja a fény erősségét, amíg ki nem kapcsolja.
Szeretnék vásárolni egy adaptert szegecsanyákhoz M10-re, de senki nem tud ajánlani egy fúrót (lehetőleg akkus), amelyet ehhez az adapterhez használhatnék. Ajánlható a 8791151 vagy valami más?
Igen, használhatja a 8791151-et, a rögzítési utasításoknak megfelelően beállított meghúzási nyomatékkal. Az Extol kínálatából bármely 18 vagy 20 voltos akkumulátor is ajánlott, mindegyiknek van ajánlott fordulatszáma a 240 perces szegecseléshez. A szegecsanyák rögzítése esetén ajánlott, hogy ne lépje túl az akkumulátoron ajánlott fordulatszámot, és soha ne használja az ütvecsavarozót.
Vásároltam egy PHD 6 SP MG fúrókalapácsot, és kérdésem van azzal kapcsolatban, hogy milyen kenőanyagokat használjak a tokmányhoz és milyen kenőanyagokat a hajtóműhöz. Feltételezem, hogy a csomagban található kenőanyag a szorítófejhez való. Köszönöm a választ.
A kenőanyagot a fogaskerekeken és a szorítófejen egyaránt használják. A fogaskerekeket rendszeresen ellenőrizni és kenni kell a felső nyíláson keresztül. A fej belső részeinek kenése érdekében, valamint a vésők és fúrók könnyűvé tétele érdekében a fúrók és vésők kenve vannak (az ültetési ponton). A kenőanyag (vazelin) használat után könnyen beszerezhető, ez egy közepes állagú zsír.
Vettem egy 401232-es kalapácsot egy barkácsboltban és szeretném megkérdezni, hogy milyen zsírt kell használni a hajtóművön és a fúrókalapács fején? És hogyan kell használni?
Zsírt (vazelint) nehézség nélkül lehet kapni, ez egy közepes állagú zsiradék. A zsírt a fogaskerekeken és a szorítófejen egyaránt használják. A fogaskerekeket rendszeresen ellenőrizni kell, és a felső lyukon keresztül kell kenni. Körülbelül 1-2 evőkanálnyit teszünk rá, amikor a vazelin már nem látható. A fej belső részeinek kenése, valamint a vésők és fúrók könnyű csúszása és a túlmelegedés elkerülése érdekében a fúrókat és vésőket enyhén kenik (az ültetési ponton).
Mire való a kapcsoló a tűzőgép oldalán? Hogyan és milyen kapcsokat lehet beletenni?
Az oldalsó kapcsolónak két pozíciója van. Felső pozíció: vastag kapcsok (10,6 x 1,2 mm) és kerek kapcsok (7,5 x 1,2 mm). Alsó pozíció: gyengébb kapcsok (11,3 x 0,7 mm) és szögek (0,52 x 1,2 mm). Kapcsok és szögek pótlása: Fordítsa meg a tűzőgépet, és a tartalék kapcsokat és szögeket töltse vissza a nyitott tálca nyílásába. A szögek fejjel lefelé kerülnek a szerszámba, és a falhoz rögzülnek. A szögek 1,2 mm-es fejvastagságúak és 10-15 mm hosszúak, Extol 8852403, 8852404, 8852405 vagy más márkájú Esco, KWB, Novus, Rocafix, Stanley stb. Klasszikus klipszek a csomagoláson láthatóak szerint, 6-14 mm hosszúságban. Vagy 10,6 x 0,52 x 1,2 mm - az Extol márka kínálatából ezek a 8852201-05 vagy 11,3 x 0,52 x 0,7 mm - az Extol márka kínálatából ezek a 8852501-05.
Milyen akkumulátorhoz való és mit mér ez a teszter?
Helló, a 8897310-es tesztelőt minden típusú 12V-os autóakkumulátorhoz tervezték, az akkumulátor feszültségét és a generátor állapotát méri. Részletek a kézikönyvben találhatók, lásd a linket: http://www.extol.cz/media/manuals/8897310.pdf
A töltő rendelkezik fordított polaritás elleni védelemmel?
Az autós töltő beépített védelemmel rendelkezik az ívek, a rövidzárlat és a túlpolaritás ellen.
Szia, mi a maximális derékméret a használatához?
Helló, az övet legfeljebb 120 cm-es derékkörfogathoz tervezték.
Üdvözlöm, az EXTOL PREMIUM 8897300 töltő alkalmas a start/stop rendszerrel ellátott járművek AGM akkumulátorainak töltésére? Köszönöm a választ.
Igen, a töltő minden típusú autóakkumulátorhoz alkalmas, még a start/stop rendszerrel ellátott járművek akkumulátoraihoz is.
Üdvözlöm, kérdésem lenne, hogy az EXTOL PREMIUM INTELLIGENT BATTERY CHARGER BC 4 és 8897300 képes-e az EFB akkumulátorokat is tölteni, ami alapvetően egy továbbfejlesztett klasszikus akkumulátor, amelyet néhány meg nem nevezett autógyár használ a START STOP rendszerhez, beleértve a fék-visszanyerést is.
Igen, ezeket az intelligens töltőket minden típusú ólomsavas akkumulátorhoz tervezték.

Használati utasítás

A szállítmányban nem volt magyar nyelvű használati utasítás, hogyan kell eljárnom?
Az általunk szállított áruk csomagolásán használati utasítás is található. Ha az utasítások hiányoznak, a következőképpen járhatsz el: 1. A termékoldalon vagy a Kézikönyvek segítségül fülön keresd meg a megvásárolt árut, és nyomtasd ki a használati utasítást. 2. Kérd meg a kiskereskedőt, akitől az árut vásároltad, hogy adja át a használati utasítást.

Termék támogatása

Termék Sorozat Rendelési szám.
Mérőszalag, 2m, szalagszélesség 16mm CRAFT CRAFT 3142

Letöltés

3142.pdf
Kézi
3142.pdf
Teljes verzió megtekintése: 27.06.2022
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Mérőszalag, 7,5m, szalagszélesség 25mm CRAFT CRAFT 3147

Letöltés

3147.pdf
Kézi
3147.pdf
Teljes verzió megtekintése: 27.06.2022
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Mérőszalag, 10m, szalagszélesség 25mm CRAFT CRAFT 3149

Letöltés

3149.pdf
Kézi
3149.pdf
Teljes verzió megtekintése: 27.06.2022
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Indítókábel pár, csipesszel ("bika… CRAFT CRAFT 9608

Letöltés

9608.pdf
Kézi
9608.pdf
Teljes verzió megtekintése: 02.03.2017
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
3-funkciós tűzőgép, 4-14mm/vastagság 1… CRAFT CRAFT 9176

Letöltés

9176.pdf
Kézi
9176.pdf
Teljes verzió megtekintése: 02.11.2023
Letöltés

Nejčastější dotazy

Milyen kapcsokat használhatok a 9175 Extol Craft tűzőgéppel?
A jelölés alatt az Extol márka kínálatában található kapcsokat használhatja: 8852501 - 6mm, 11,3x0,52x0,70mm 8852502 - 8mm, 11,3x0,52x0,70mm 8852503 - 10mm,11,3 x0,52x0,70mm 8852504 - 12mm, 11,3x0,52x0,70mm 8852505 - 14mm, 11,3x0,52x0,70mm
Szolgáltatás megrendelése
Festékszórópisztoly, pneumatikus, EXTOL… CRAFT CRAFT 99314

Letöltés

99314.pdf
Kézi
99314.pdf
Teljes verzió megtekintése: 24.07.2017
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Gumiabroncs fúvató pisztoly manométerrel CRAFT CRAFT 99312

Letöltés

99312.pdf
Kézi
99312.pdf
Teljes verzió megtekintése: 24.03.2023
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Digitális multiméter (Amper/Volt/Ohm) CRAFT CRAFT 600011

Letöltés

600011.pdf
Kézi
600011.pdf
Teljes verzió megtekintése: 02.01.2020
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Lefuvató pisztoly CRAFT CRAFT 99311

Letöltés

99311.pdf
Kézi
99311.pdf
Teljes verzió megtekintése: 24.03.2023
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Légkompresszor tartozék készlet,… CRAFT CRAFT 99302

Letöltés

99302.pdf
Kézi
99302.pdf
Teljes verzió megtekintése: 24.07.2017
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Összecsukható asztalosbak, 810-1300mm CRAFT CRAFT 9994

Letöltés

9994.pdf
Kézi
9994.pdf
Teljes verzió megtekintése: 05.04.2023
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Légkompresszor tartozék készlet,… CRAFT CRAFT 99303

Letöltés

99303.pdf
Kézi
99303.pdf
Teljes verzió megtekintése: 24.07.2017
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Hegesztőpajzs CRAFT CRAFT 97345

Letöltés

97345.pdf
Kézi
97345.pdf
Teljes verzió megtekintése: 16.10.2014
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Fúvató pisztoly CRAFT CRAFT 99313

Letöltés

99313.pdf
Kézi
99313.pdf
Teljes verzió megtekintése: 24.03.2023
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
Purhabkinyomó pisztoly CRAFT CRAFT 85020

Letöltés

85020.pdf
Kézi
85020.pdf
Teljes verzió megtekintése: 12.07.2022
Letöltés
Szolgáltatás megrendelése
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ..