Konyha és fürdőszoba

Vízcsapok cseréje, javítása vagy beszerelése

Az első lépés a vízellátás elzárása. A leggyakoribb javítás a pl. vízkő miatt szivárgó patron cseréje, amely a csaptelep szétszerelése nélkül elvégezhető. A csapkar egy kis csavarral van rögzítve, amely a hideg és meleg vizet jelző műanyag fedél alatt van elrejtve. A kar eltávolítása után lazítsa meg a patront rögzítő anyát - akár az eredeti csavarkulccsal, akár sika fogóval vagy állítható csavarkulccsal. Ne feledje, hogy kétféle patronméret elterjedt: 35 és 40 mm átmérőjű.
Válassza ki az új csaptelepet a típusnak és a távolságnak megfelelően, amely a falra szerelhető csaptelepek esetében általában 100 vagy 150 mm. Az anyák meglazításához és meghúzásához célszerű műanyag kupakkal ellátott siko fogót használni, hogy megvédje a krómot a karcolásoktól. A menetes kötéseket tömítse le vászonszállal vagy teflonszalaggal.
Az álló keverőcsapok alulról, egy központi csavarral, a mosogatón keresztül a mosogatóhoz, medencéhez vagy a konyhai munkalaphoz rögzülnek. A csap alá általában két csapot szerelnek be, hogy a víz elzárható legyen a csere előtt. A csapok nyomótömlővel vannak felszerelve, amelyek az álló keverőbe vannak csavarozva. Cserénél mindig javasoljuk, hogy a tömlőket újakra cserélje, amelyeket a csomag tartalmaz.