Belső átalakítások

Padlók

A padló a belső tér azon eleme, amellyel a legtöbbet érintkezünk. Ezek változhatnak, lehetnek fából készült, bevonatos (vinil vagy szőnyeg), hajtogatott (laminált, parketta) és a betonból készültek.
A burkolat típusán kívül a munkálatok megkezdése előtt figyelembe vesszük a nedvességszigetelő réteg és a hő- vagy zajszigetelés szükségességét is. A fektetés megkezdése előtt feltétlenül ellenőrizze az aljzat nedvességtartalmát, hogy gyönyörű új padlója ne vetemedjen vagy penészedjen hamarosan.
Minden felületnek száraznak, tisztának és vízszintesnek kell lennie. Különösen a bevonatos és rakott padlók esetében általában önterülő simítót használnak, amelyet egy alapozó előz meg, hogy kiegyenlítse az aljzat vízfelvételét. Miután a simítószalag megszilárdult, szintén behatol.
A szőnyeg vagy linóleum telepítése általában nagyon egyszerű. Célszerű a padlószőnyeget a mozgások ellen alátámasztani, akár mindenütt, akár az illesztéseknél vagy a terhelt helyeken.
A rakott padlók lerakásakor a gyártó utasításait kell követnünk, de ez általában egy egyszerű eljárás, amelyet még egy laikus is el tud végezni.
A csempe lerakása a legnagyobb kihívás, és az eredmény a legtartósabb, ezért fontos, hogy alaposan mérjen és gondolkodjon, hogy a csempe színe és mérete illeszkedjen a belső térbe, ne szűkítse vizuálisan még jobban a szűk teret, és kerülje a felesleges vágásokat.