Belső átalakítások

A szőnyeg lerakása

A szőnyeg lefektetése gyors és egyszerű lehet - még akkor is, ha szinte mindig egy kicsit nagyobb szőnyeget hozunk haza, és azt kell méretre vágnunk. Amikor vásárolunk, gondoljunk a szegélylécekre is.
A szőnyeget várhatóan az ajtók közé és a fülkékbe akarjuk tenni. Ha elegendő szőnyegünk van, akkor ezekből a legkülső helyekből indulunk ki, hogy a szőnyegnek minél kevesebb vagy egyáltalán ne legyen illesztése. Ha a szőnyeget több csíkból kell hajtogatni, akkor a két darabot fektesse egymásra, és egy vágással készítse el az érintkező éleket, hogy a két darab tökéletesen illeszkedjen egymáshoz. Az éles kés elengedhetetlen, a népszerű penge a kampós penge.
Bizonyos szőnyegtípusok, mint például a súlyozott szőnyegek, ahol nagyobb az elmozdulás, a szakadás vagy más deformáció veszélye, jobb a szalagozás. A kétoldalas ragasztószalagot általában élekhez vagy illesztésekhez használják. Az illesztések átmeneti csíkokkal is lefedhetők. Egy másik lehetőség, hogy a szőnyeget rögzítő ragasztóval erősíti meg.
Vigyázat, mielőtt a szőnyeget a padlóra ragasztaná, ajánlott legalább 12 órán át a szobában hagyni, hogy alkalmazkodjon a szoba hőmérsékletéhez és páratartalmához.