Ez az oldal sütiket használ

Elfogadom Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy weboldalunk a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ

Miniköszörű – a kreatív társ!

A mindennapi életben sok megoldandó probléma jelentkezik egy háztartásban, amihez nem keresünk szakembert, mert nem akkora gond, de valahogy mégis meg kellene oldani. Életünk párja is nehezen mozdul rá, csip-csup ügyekhez nem szívesen üzemeli be az „Arzenált”, anélkül meg ő is tehetetlen. Több miniköszörűvel volt már dolgom, némelyik egészen profi, némelyik épp csak használható valamire, ez most valami más. Az Extol 404121-es cikkszámú gépecskéje pont azt az űrt hivatott kitölteni, amire fent próbáltam utalni. Egy fiókban is elfér, a beüzemeléséhez nem kellenek megfontolt előkészületek, kvázi annyira egyszerű a használata, mint egy hajszárítóé, de annál jóval biztonságosabb, 18V-os törpefeszültségen működik.

Mire is lehet felhasználni? A teljesség igénye nélkül néhány ötlet. Ha a kedvenc késünk, vagy ollónk éle csorbát szenved, elő a miniköszörűvel, a kis palástköszörű behelyezése pár másodperc és máris eltüntethető a drótvágás nyoma. Nagyanyánk ezüst gyertyatartója, szelencéje vagy teáskannája nem eléggé makulátlan, csak behelyezzük a polírozó fejet és némi szalmiákszesz, vagy más segédanyag felvitelével máris eltűnt az a csúnya sötét folt.

Megvettük az áhított esztergált fa függönytartónkat és egy kis szálkás részt fedeztünk fel rajta otthon, a csiszoló feltéttel ez is pár perces munka, nem kell visszavinni, időt, pénzt, fáradságot spórol nekünk. Valamibe kell egy lyukat fúrni, képkeretbe például egy előfuratot, hogy ne repedjen el a keret, ha a tartót belecsavarjuk, csak pár mozdulat, és máris kész.

Álmaink fakanalát láttuk meg a piacon, de túl hosszú a nyele – ezért otthagytuk volna – de nem az, akinek a fiókjában ott lapul ez a kis műszer. Hazavisszük a fakanalat, elő a gépecske, vágókorong be, nyél elvágva, finoman, szépen, csiszoló feltét be, 1-2 perc és máris legömbölyítve a vége, fúró be, a vége átfúrva, fonal átfűzve, csomó és máris mehet a tűzhely mellé a többihez, hogy kéznél legyen, ha kell. Kiválóan alkalmas kisebb gravírozási munkákhoz is, a készülék kicsi, kézre álló, nem nehéz, tollszárfogáshoz gumírozott a fogása, alig vastagabb, mint egy plakátfilc, vagy marokfogással is használható. A csomagolásában külön dobozkában rejtőzik néhány csiszoló feltét és két sablon is, egy betűsablon és néhány egyszerűbb ábra sablonja, amivel a kezdő gravírozó is képes egy szívecskébe bevésni kedvese monogramját. Kell ennél több?

Persze a lehetőségek tárháza jóval gazdagabb ennél a néhány példánál, csak kreativitásunk szabhat határt a használatának és talán az, hogy a gépecske mellé a gyártó csak néhány betehető szerszámfeltétet mellékelt, de aki megkedveli, az úgyis meg fogja venni a kiegészítőket, legyen az akár 20 vagy 100 db-os. Aki pedig megelégszik az alapkészlettel, az olcsón be tud szerezni egy ilyen univerzális „aprómunkára” alkalmas kütyüt, ami bátran ajánlható nőknek is, gyerekeknek is, és jó belépő a komolyabb barkácsolás világába.

A technikai részletekkel nem untatom az olvasót, webáruházunkban minden szükséges adat a gépről és a kiegészítőkről, valamint a nagytestvéreiről (404122 és a profi 8892201) beszerezhető.

Még egy fontos kiegészítés: bár kis gép, de a védőszemüvegről ne feledkezzünk el ennél sem.

 

Üdvözlettel,

EXTOL Csapat